Вторник,

Twitter отчита отлив от рекламодатели

От: екип на Стандарт -
501
Twitter отчита отлив от рекламодатели
A
A
A

Повече от половината от 1000-те най-добри рекламодатели в Twitter през септември са се изтеглили от платформата през първите седмици на януари, според данни, предоставени на CNN от фирмата за дигитален маркетингов анализ Pathmatics от Sensor Tower. Сред тях са , Coca-Cola, Unilever, Jeep, Wells Fargo и Merck,

В резултат на оттеглянето, месечните приходи от 1000-те най-добри рекламодатели в Twitter се сринаха с повече от 60% от октомври до 25 януари, от около 127 милиона долара до малко над 48 милиона долара, според данните.

Данните демонстрират резкия спад на някогашния рекламен бизнес на Twitter за 4,5 милиарда долара. След като Мъск завърши поглъщането на компанията в края на октомври, рекламодателите започнаха да се тревожат за безопасността и стабилността на платформата предвид плановете му да съкрати персонала и да смекчи политиките за модериране на съдържанието. 

Въпреки че рекламният бизнес на Twitter винаги е бил много по-малък от този на конкурентите Facebook и Google, той все още носи по-голямата част от приходите на компанията. Сега Мъск трябва да запълни тази празнина, докато погасява и лихвените плащания за дълга, който пое, за да купи Twitter за 44 милиарда долара.

След серията промени, които Мъск предприе, той се бори да намали разходите и да намери нови източници на приходи за компанията - чрез драматично съкращаване на персонала, обновяване на услугата за платен абонамент и, наскоро, обявяване на спорния ход за таксуване на изследователи и разработчици, разчитащи на API на Twitter. 

Засега обаче Twitter остава зависим от приходите от реклама, тъй като се бори да увеличи своята база от платени абонати.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията