Том Круз възнамерява да излезе в космоса, за да снима филм

Актьорът ще са качи на борда на МКС

Том Круз възнамерява да излезе в космоса, за да снима филм | StandartNews.com

Според онлайн източници 60-годишният холивудски актьор Том Круз възнамерява да заснеме филм, някои сцени от който ще се случват в космоса. Круз, заедно с режисьора на "Самоличността на Борн" Дъг Лиман, се свързва с Universal Filmed Entertainment Group (UFEG) за изпращане на актьор на Международната космическа станция, за да заснеме начинанието.

Мисля, че Том ни води в космоса. Той ще отведе целия свят в космоса - такъв е планът. Том и аз имаме чудесен проект - да изведем ракета до космическата станция и да снимаме", заяви пред репортери Дона Лангли, говорителка на UFEG.

Тя каза също, че голяма част от действието в предстоящия филм ще се развива на Земята, но в даден момент главният герой ще трябва да излезе в космоса, за да "спаси положението". Тя също така изрази надежда, че Круз ще стане "първият цивилен гражданин, излязъл в открития космос".

Въпреки това Круз едва ли ще бъде първият, който ще създаде игрален филм, заснет частично в космоса. Руски отбор наддава за него. Припомняме, че миналата година руският режисьор Клим Шипенко и актрисата Юлия Пересилд посетиха МКС, за да заснемат игралния филм "Предизвикателството". Снимките в рамките на проекта се провеждат и в Центъра за подготовка на космонавти "Гагарин" и в санаториума "Воронова". Снимките трябва да приключат тази есен, а премиерата на филма е насрочена за следващата година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай