Tesla продаде 75 процента от своите биткойни

Автомобилният производител отчете 2,26 милиарда долара печалба през това тримесечие

Tesla продаде 75 процента от своите биткойни | StandartNews.com

Tesla вече отчете числата на доставките на превозни средства за второто тримесечие, а сега пълният финансов отчет за второто тримесечие на 2022 г. разкрива, че се справя с инфлацията и общия икономически спад, съчетан със спад в цените на биткойн и други криптовалути. В писмото до инвеститорите ръководителите на Tesla разкриват, че компанията е продала 75 процента от своите биткойн притежания, добавяйки 936 милиона долара в брой към баланса си.

Миналата година Tesla направи инвестиция от 1,5 милиарда долара в биткойн и обяви, че ще приеме биткойн като плащане. Tesla започна да приема Bitcoin в края на март, след което рязко се обърна през май, само 49 дни по-късно.

Илон Мъск е коментирал, че Tesla продава своите биткойни, защото е „загрижена за цялостната ликвидност на компанията предвид спирането на работата заради COVID в Китай“. По принцип Tesla се нуждаеше от парите. „Не сме продали нищо от нашите Dogecoin“, каза Мъск, като по-късно продължи да нарича криптовалутата „странично шоу към страничното шоу“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай