Tesla отваря отново поръчки за Model 3 на дълги разстояния

След почти девет месеца

Tesla отваря отново поръчки за Model 3 на дълги разстояния | StandartNews.com

Тесла възобнови поръчките за Модел 3 в САЩ, след като ги спря миналия август. По това време главният изпълнителен директор Илон Мъск каза, че списъкът с чакащи за електрическото превозно средство е твърде дълъг и Tesla ще отвори отново поръчки след увеличаване на производството.

Подобно и на другите електромобили, Tesla намали цената на Model 3 и започва от $47 240. КактоРойтерс отбелязва, компанията продаваше колата за $57 990, преди да спре поръчките в САЩ и Канада. Тя отговаря и на държавна субсидия от $3750.

Конфигураторът на Tesla показва приблизителен прозорец за доставка през юни за Model 3. Компанията обаче все още не е активирала повторно поръчки на север от границата. Канадската версия на конфигуратора казва само, че Model 3 ще бъде наличен отново по-късно тази година.

Едно важно нещо, което трябва да се отбележи, е, че Model 3 за дълги разстояния е посочен като имащ обхват от "325+" мили. Това е спад от 358 мили, които Tesla каза преди това, че автомобилът ще може да пътува с едно зареждане. През ноември беше съобщено, че Tesla преработва Model 3, за да намали разходите, и обновяването може да включва промени в задвижването. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай