Стартъп в Израел разработи виртуален воден спасител

Той е задвижван от AI, използва камери над и под водата

Стартъп в Израел разработи виртуален воден спасител | StandartNews.com

Стартъп в Израел разработи виртуален спасител, задвижван от AI, който използва камери над и под водата, за да сканира постоянно басейна за движения, които се е научил да свързва с удавяне. Асистентът е насочен към спасяване на децат под пет години, които обикновено  не се борят, не крещят и не се съпротивяват в случай на удавяне.

Но виртуалният спасител, робот, наречен Mylo, е обучен на база четири години данни и милиони видеоклипове да разпознава поведението преди удавяне и действителното удавяне.

Той изпраща незабавен сигнал до приложение за смартфон, ако открие предупредителните знаци за възможно удавяне. Той също така изпраща предупреждение, ако някой влезе в басейна, в случай че това е дете, което прави това без знанието или разрешението на родителите си.

А в случай на инцидент с удавяне ще прозвучи аларма от приложението, инсталирана в къщата, и от самия Mylo.

„Това е толкова важно, защото 88 процента от удавянето на деца под 14-годишна възраст се случва, когато наблизо има възрастен и басейнът е пълен“, казва Шади Бишарат, главен изпълнителен директор на Coral Smart Pool, стартиращата компания зад Mylo.

„Точността е много висока и има минимални фалшиви аларми, около веднъж на всеки три седмици. Мисля, че това го прави специален.” казва Бишарат.

Mylo изглежда като филтър и е монтиран на ръба на басейна. Всичко, което потребителят трябва да направи, е да се свърже към електрически контакт.

След като бъде инсталиран, той продължава да се учи, използвайки изкуствен интелект, за да стане по-умен с всеки сценарий, който изследва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай