Squarespace ще придобие 10 милиона домейна от Google Domains

Squarespace ще стане изключителен партньор за всеки, който иска да закупи домейн заедно с домейна си в Google Workspace

Squarespace ще придобие 10 милиона домейна от Google Domains | StandartNews.com

Squarespace обяви, че ще придобие приблизително 10 милиона домейна от Google Domains за търсене. Компанията очаква сделката да приключи през третото тримесечие на 2023 г.

Съгласно споразумението за закупуване Squarespace ще спазва съществуващите клиентски цени за най-малко 12 месеца след приключване на покупката. Компанията твърди, че ще използва инфраструктурата на Google, за да осигури „безпроблемен трансфер на домейни“.

След като всичко е настроено и готово, Squarespace ще стане изключителен партньор за всеки, който иска да закупи домейн заедно с домейна си в Google Workspace. За съществуващите клиенти Squarespace казва, че ще осигури таксуване и поддръжка за клиенти на Google Workspace, които вече са закупили домейни чрез Google Domains. С течение на времето и когато абонаментите започнат да се подновяват, тези клиенти вероятно ще бъдат принудени да мигрират към системата за таксуване на Squarespace.

Squarespace вече е гигант в пространството на уебсайтове и домейни, така че не е изненадващо, че имаше интерес към придобиването на Google Domains. Малко по-изненадващо е, че Google продава, въпреки че компанията е известна с изоставянето на установени продукти по всяко време. Междувременно Squarespace непрекъснато добавя нови функции към своята платформа, включително възможността за добавяне на „зона за членове “ (по-известна като paywall) към нови и съществуващи сайтове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай