Skoda Rapid - обемът има значение

Skoda Rapid - обемът има значение | StandartNews.com

Напоследък в моделната линия на Skoda започнаха да се появяват нови екземпляри. Компанията, поглеждайки към по-големия си немски брат VW, иска да удовлетвори нуждите на различни потребители. Затова се появиха кросоувърът Yeti, компактният семеен Roomster и търговският му брат Praktik. А тъй бюджетните седани набират все по-голяма популярност, въпрос на време бе и Skoda да пусне такъв. През есента на 2011 г. дебютира концептът Mission L, който две години по-късно се превърна в Rapid.

Един от най-големите козове на седана е външният му вид - съвременен и оригинален. Важно е да се отбележи обаче, че това се отнася най-вече за най-високата комплектация. В бюджетната, която тествах, няма хромирани детайли, видът е малко по-опростен. По габарити автомобилът е по-голям от конкурентите си. Дължината му се подсилва визуално от това, че предните светлини са интегрирани в решетката и придават по-обтекаема форма на колата. Качеството на материалите в салона е добро, макар че на някои пластмасата може да се стори по-твърда. Преобладава черният и сивият цвят. Срещу доплащане може да получите хромиран пакет, климатроник и др. Зад волана е удобно, а ергономичността - на ниво. Пространството за пътниците отзад е невероятно. Трима възрастни се побират без проблем и дори след неколкостотин километра няма да почувстват неудобство. Багажникът също е сред силните страни на Rapid и е рекордьор в класа си - 550 л. При сгънати задни седалки обемът става 1440.

Седанът се предлага с пет бензинови и един дизелов двигател. Най-мощният е 4-цилиндровият 1.4 TSI/122 к.с. с турбо. Тестваният вариант бе 3-цилиндров 1.2 MPI/75 к.с. с 5-степенна механична скоростна кутия. Колата се държи добре на пътя, но разбира се, му липсва динамика. Ако го карате спокойно, няма никакви проблеми. Скоростите влизат добре, окачването е меко. За по-малък шум в салона и по-добра икономия на горивото не му стига 6-та скорост, но това не е болка за умиране. Цените на Rapid у нас са привлекателни - малко над 20 000 лв. с ДДС за базовата версия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай