Ще се върне и Тръмп в Twitter

Илон Мъск обещава да махне забраната за бившия американски президент

Ще се върне и Тръмп в Twitter | StandartNews.com

Решението на Илон Мъск тази седмица отново да продължи със сделката си за придобиване на Twitter може да доведе до завръщането към платформата на бившия президент Доналд Тръмп, някога най-влиятелният туитър в света.

Тръмп по-рано съпбщи, че ще остане в собствената си социална медийна платформа, Truth Social, вместо да се върне към Twitter, но може да му е трудно да устои на примамката на десетки милиони последователи в Twitter.

„Наистина мисля, че не беше правилно да забранят Доналд Тръмп. Мисля, че това беше грешка“, каза Мъск на конференция през май, като обеща да отмени забраната, ако стане собственик на компанията.

От Twitter възнамеряват да приключат сделката, отваряйки възможност Мъск да поеме компанията в рамките на седмици, ако сделката бъде завършена. Бордът и акционерите на компанията преди това са одобрили сделката, но несигурността остава. Twitter ще трябва да реши как да процедира с Мъск, като вземе предвид предишните му колебания относно сделката.

Тръмп, чиито туитове като президент често движеха дневния ред във Вашингтон, окръг Колумбия, имаше почти 90 милиона последователи, преди да бъде забранен за постоянно от платформата два дни след атаката на Капитолия на 6 януари.

Джак Дорси, който беше главен изпълнителен директор на Twitter, когато компанията забрани Тръмп, но оттогава напусна компанията, отговори на коментарите на Мъск, като каза, че е съгласен , че не трябва да има постоянни забрани. По думите му забраната на Тръмп е „бизнес решение “.

Коментарите на Мъск дойдоха точно когато Тръмп се канида започне да публикува в собствената си платформа за социални медии, Truth Social. Тогава той каза пред Fox News, че няма да се върне в Twitter, дори и да му бъде позволено.

„Няма да влизам в Twitter, ще остана на Truth“, казва Тръмп пред Fox News и добавя: „Надявам се Илон да купи Twitter, защото ще направи подобрения в него и е добър човек, но аз ще остана на Truth.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай