Пътуване в бъдещето: представена бе концепция за придвижване на хора по суша и въздух с един транспорт

Идеята изглежда привлекателна и може да бъде осъществена в бъдеще

Пътуване в бъдещето: представена бе концепция за придвижване на хора по суша и въздух с един транспорт | StandartNews.com

Два американски стартъпа, Node Air и JetX, започнаха съвместно да разработват концепция за смесен пътнически транспорт с полет, при който пътниците не трябва да се прехвърлят никъде. Концепцията включва модулен подход. Хората се качват на борда на стандартен модул. Той се поема от колесна платформа, която предава пътническия модул на въздушния апарат на определени места. При пристигане се извършва обратната процедура.

По този начин разработчиците възнамеряват да заобиколят основното неудобство, свързано с полетите - пътуването до летището и чакането за качване на борда и същата процедура след пристигането, само че в обратен ред. Едно модулно решение ще позволи на пътниците да пътуват от врата до врата, без да се налага да ходят до летището и да плащат всички свързани с това разходи.

Node Air започва да разработва идеята. Наскоро тя сключи споразумение с JetX за съвместно разработване на проекта. JetX има в портфолиото си оригинално решение за електрическо задвижване с променлив вектор на тягата. За съжаление всяка компания може да предложи само концепция за едно или друго решение. Никой от тях няма подробен дизайн.

Идеята изглежда привлекателна и може да бъде осъществена в бъдеще. Но докато не бъдат създадени мощни електрически двигатели и свръхмощни батерии, тази разработка вероятно ще остане само красива идея. Може би е патент, но не е реалистичен проект.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай