Porshe планира собствена мрежа от зарядни за автомобили

Компанията ще развива електрическите превозни средства

Porshe планира собствена мрежа от зарядни за автомобили | StandartNews.com

Porsche планира да изгради собствена мрежа от станции за зареждане на електрически превозни средства. Освен това компанията обяви, че се стреми 80 процента от продажбите да бъдат електрически превозни средства до 2030 г. Сред тях са изцяло електрическия компактен SUV Macan и спортният автомобил 718.

В момента собствениците на Porsche EV разчитат на компании от трети страни за зареждане. Автомобилният производител, който продава Porsche Taycan в допълнение към някои plug-in хибридни модели, има партньорство с доставчика на зареждане на електромобили Ionity, съвместно предприятие с Ford, BMW, Daimler и компанията майка на Porsche Volkswagen. Сега Porsche обмислят да изградят своя собствена мрежа за зареждане.

Плановете са зарядните ще бъдат изградени по коридори с добър трафик в Австрия, Германия и Швейцария, като първите ще бъдат готови в края на годината. Зарядните станции с марка Porsche ще бъдат „изключително за клиенти на Porsche“, коментират от компанията, и са предназначени да допълнят мрежата за зареждане на Ionity в Европа.

Инвестицията в първокласни зарядни станции има за цел да повиши продажбите на Porsche на електромобили, които се надяват да съставляват 80 процента от продажбите му до 2030 г. Компанията също инвестира в производство на батерии, които се надява да бъдат готови за серийно производство до 2024 г.

Зарядните станции са планирани като луксозни салони, където собствениците на електромобили могат да се отпуснат с питие, докато автомобилите им се зареджат. От производителя коментират, че обмислят разширяването на мрежата в Китай и САЩ.

Що се отнася до предстоящите електромобили, от Porsche разкриват, че неговото следващо поколение 718 със среден двигател ще бъде електрически. 718 ще се вдъхнови от Mission R , концепцията за състезателен автомобил на автомобилния производител. И докато електрическият кросоувър Macan ще излезе скоро, за 718 EV ще трябва да почакаме до 2025 г.

Повече технологични новини може на намерите в рубрика Технологии.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай