PayPal добавя преводи на криптовалути към други портфейли

Нововъведението е продължение на планираната стратегия на PayPal за интегриране на криптовалутите в системата му

PayPal добавя преводи на криптовалути към други портфейли | StandartNews.com

PayPal планира да добави нови функции за трансакции с криптовалути. Ключовата промяна ще бъде възможността за прехвърляне на токени към други портфейли за криптовалути. The Block пише за това.

Новата функция ще позволява прехвърляне само на поддържаните криптовалути - Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash и Litecoin. Списъкът с наличните външни услуги не е уточнен, но разработчиците твърдят, че те включват сметки за обмен. Освен това ще бъде възможно да прехвърляте криптовалута на други потребители с помощта на PayPal.

"Добавянето на функции за изпращане и получаване на криптовалута е още една стъпка към създаването на по-всеобхватна и ефективна финансова система. Радваме се, че можем да свържем клиентите на PayPal с други портфейли и борси. През следващите месеци ще продължим да предлагаме нови услуги и продукти за криптовалута", заяви Хосе Фернандес де Понте, старши вицепрезидент.

Нововъведението е продължение на планираната стратегия на PayPal за интегриране на криптовалутите в системата му. През април главният изпълнителен директор на компанията Дан Шулман заяви, че финансовата служба проучва възможността за разработване на стабилкойн, обезпечен с щатски долари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай