Новата инвестиция на Tesla от 3,6 милиарда долара в Невада

Компанията планира и производство на акумулаторни клетки

Новата инвестиция на Tesla от 3,6 милиарда долара в Невада | StandartNews.com

Tesla инвестира повече от 3,6 милиарда долара в своята гига фабрика в Рино, Невада, а част от парите са да построи своя първи елетрчески камион. Компанията официално достави първия от своите дълго отлагани електрически камиони Semi на PepsiCo през декември, но сега компанията е готова значително да разшири производството на новото превозно средство.

Публикация в блога на Tesla обаче не уточнява колко камиона може да произвежда редовно фабриката или кога се очаква да отвори врати, така че може да мине известно време, преди този голям обем да се появи.

В допълнение, Tesla иска да използва инвестицията в Невада за изграждане на 100 GWh фабрика за акумулаторни клетки, която според компанията ще има „капацитет да произвежда достатъчно батерии за 2 милиона лекотоварни превозни средства годишно“, както и да наеме 3000 нови служители. В момента Gigafactory произвежда над 37 GWh батерии годишно, достатъчни за около 500 000 превозни средства.

Въпреки инвестицията Tesla беше подложена на проверка за това как фабриката е променила град Рино, обвиненията, че е прикривала трафика на наркотици и е шпионирала служители. Компанията също управлява фабрики в Ню Йорк, Китай, Германия и Тексас и според съобщенията планира такава за Мексико.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай