Нов складов робот на Amazon може да обработва отделни заявки

От компанията твърдят, че машините няма как да заместят напълно човешкия фактор

Нов складов робот на Amazon може да обработва отделни заявки | StandartNews.com

Amazon представи нов робот, наречен Sparrow, който според компанията е първият складов модел, който може да „открива, избира и обработва отделни продукти“. Според компанията, машината е способна да разпознава и обработва „милиони артикули“ и ще намали повтарящите се задачи, които нейните човешки работници трябва да изпълняват.

Постът на компанията, обявяващ робота, не казва точно как планира да използва Sparrow, но най вероятно ще бъде приложения за нещо, което може да повдига и премества отделни продукти в складовете на Amazon.

Amazon няма да пуска Sparrow в масови складове, защото в момента е в процес на изследване и развитие, а от компанията  са в процес на тестване. 

Amazon се концентрира силно върху роботизацията, тъй като докладите за условията на безопасност на труда в складовете продължават да рисуват тревожна картина и компанията е изправена пред намаляващ набор от работници. През юни компанията обяви нов набор от роботи, включително напълно автономния Proteus, който е проектиран да премества големи рафтове с продукти из склада, и Cardinal, роботизирана ръка за взимане и преместване на пакети, които тежат до 50 паунда.

Amazon твърди, че неговите роботи не заместват човешките работни места, а целта е да работят в хармония. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай