Microsoft готвят нова платформа на Windows 8

Microsoft готвят нова платформа на Windows 8 | StandartNews.com

САЩ. Компанията Microsoft се готви да промени ключови елементи от операционната система Windows 8, след като се сблъска с провал, подобен на този на Coca-Cola преди 30 години.

"Ключови аспекти" в начина, по който се използва софтуерът ще се променят, когато Microsoft пусне актуализираната версия на операционната система през тази година, коментира Тами Релър, маркетингов директор на компанията. Причината са трудностите, които потребителите изпитват при овладяването на новия софтуер.

Според анализаторите подобни промени са признание за пазарния провал на Windows 8 до този момент. Операционната система е насочена изцяло към потребителите с таблети, като Microsoft се опитва да повтори успеха на iPad на Apple.

Ричард Дохърти, анализатор в изследователската фирма „Envisioneering" коментира: "Това е като New Coke, само че за седем месеца, но от Coke внимаваха повече." Coca-Cola се отказа от нова формула за най-популярния си продукт само три месеца след като я пусна на пазара.

Windows 8 е амбициозен опит за операционна система, която излиза от ерата на персоналния компютър и влиза в тази на таблетите. Но според повечето потребители и анализатори новата система е твърде тромава.

Още преди нейния старт, Тим Кук, главен изпълнителен директор на Apple, заяви, че Windows 8 ще бъде като комбиниране на тостер и хладилник - нещо, което е технически възможно, но няма да е "приятно за потребителя".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай