Meta се подготвя за по-слаба втора половина на 2022 г.

Предупреждават служителите да не очакват растеж и нови инвестиции

Meta се подготвя за по-слаба втора половина на 2022 г. | StandartNews.com

Meta предупреждава за „сериозни времена“ и се подготвя за по-слаба втора половина на 2022 г., сочи вътрешен мейл, разпространен до служителите. Той идва от главния продуктов директор Крис Кокс и очертава приоритетите на компанията и предизвикателствата пред нейния бизнес в бъдеще.

Той подчертава, че живеем в сериозни времена и насрещните ветрове са жестоки. „Трябва да работим безкомпромисно в условията на по-бавен растеж, а екипите не трябва да очакват огромен приток на нови инженери и бюджети.“, пише Кокс

Най-голямото предизвикателство за приходите идва от промените в поверителността, засягащи рекламния бизнес на Meta и макроикономическия натиск. Кокс казва, че осигуряването на приходи от Reels, краткото видео копие на TikTok на компанията, „възможно най-бързо“ е ключов приоритет.

Той също така излага шест области, в които според него Facebook трябва да задълбочи инвестициите си. Те включват продукти на метавселената; изкуствен интелект; съобщения; монетизация; и да съображения с новите изисквания за поверителност. Кокс казва, че екипите ще трябва да „приоритизират по-безмилостно“ без помощта на нов персонал или бюджети.

Мета вече беше казал на служителите, че предстои забавяне. През май компанията замрази наемането на служители в редица екипи, включително екипи, работещи върху продукти за пазаруване и видео чат. Акциите на компанията се сринаха през последните пет месеца, тъй като инвеститорите се тревожат за забавяне на растежа и скъпи инвестиции, които може да отнеме години, за да се изплатят. Мета няма коментар за тази история.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай