Четвъртък,

Meta се подготвя за по-слаба втора половина на 2022 г.

От: екип на Стандарт -
346
Meta се подготвя за по-слаба втора половина на 2022 г.
A
A
A

Meta предупреждава за „сериозни времена“ и се подготвя за по-слаба втора половина на 2022 г., сочи вътрешен мейл, разпространен до служителите. Той идва от главния продуктов директор Крис Кокс и очертава приоритетите на компанията и предизвикателствата пред нейния бизнес в бъдеще.

Той подчертава, че живеем в сериозни времена и насрещните ветрове са жестоки. „Трябва да работим безкомпромисно в условията на по-бавен растеж, а екипите не трябва да очакват огромен приток на нови инженери и бюджети.“, пише Кокс

Най-голямото предизвикателство за приходите идва от промените в поверителността, засягащи рекламния бизнес на Meta и макроикономическия натиск. Кокс казва, че осигуряването на приходи от Reels, краткото видео копие на TikTok на компанията, „възможно най-бързо“ е ключов приоритет.

Той също така излага шест области, в които според него Facebook трябва да задълбочи инвестициите си. Те включват продукти на метавселената; изкуствен интелект; съобщения; монетизация; и да съображения с новите изисквания за поверителност. Кокс казва, че екипите ще трябва да „приоритизират по-безмилостно“ без помощта на нов персонал или бюджети.

Мета вече беше казал на служителите, че предстои забавяне. През май компанията замрази наемането на служители в редица екипи, включително екипи, работещи върху продукти за пазаруване и видео чат. Акциите на компанията се сринаха през последните пет месеца, тъй като инвеститорите се тревожат за забавяне на растежа и скъпи инвестиции, които може да отнеме години, за да се изплатят. Мета няма коментар за тази история.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички