Lamborghini ще представи концепция на първия си напълно електрически суперавтомобил

Koмпанията не планира скоро производство обаче

Lamborghini ще представи концепция на първия си напълно електрически суперавтомобил | StandartNews.com

Lamborghini ще представи концепция на първия си напълно електрически суперавтомобил на Седмицата на автомобилите в Монтерей в Калифорния в петък.

Италианският автомобилен производител по-рано тази седмица пусна тийзър под формата на изображение на силует на елегантно изглеждащото превозно средство. В коментар, придружаващ изображението, той каза на автомобилните фенове да очакват нещо „ново и наистина вълнуващо“.

Каквото и да разкрие Lamborghini, първият му напълно електрически автомобил няма да тръгне по пътищата скоро, тъй като компанията вече заяви, че ще влезе в производство „до края на десетилетието“, като 2028 г. изглежда вероятната целева дата.

Митя Боркерт, ръководител на дизайна на Lamborghini, каза пред Auto Express , че първият му напълно електрически суперавтомобил ще приеме „1000% ДНК-то на дизайна на Lamborghini“, добавяйки, че „няма да нарани или наруши никоя от другите ни моделни линии“.

Lamborghini не бърза да премине към електричество, като обещава да пусне газово-електрически хибридни версии на своята гама до 2024 г., преди да направи първия си напълно електрически суперавтомобил.

Всички погледи ще бъдат насочени към това, което е измислил за първия си напълно електрически модел, не само по отношение на дизайна, но и използваната технология, за да гарантира вида на високопроизводителните автомобили, които феновете очакват от суперавтомобил.

Представянето на първата изцяло електрическа кола на Lamborghini идва само няколко месеца след като пусна на пазара plug-in хибрида Revuelto , който заменя суперавтомобила Aventador.

Коментирайки автомобилната електрификация в интервю през април, главният технологичен директор на Lamborghini Рувен Мор призна, че „социалната среда се е променила“, посочвайки фактори като по-строги разпоредби за емисиите и вероятността някои градове, особено в Европа, евентуално да преминат към ограничаване на пътищата достъп до автомобили с известна степен на електрификация.

Мор добави, че подобренията в технологичните компоненти, като батериите, също са помогнали на Lamborghini да увеличи фокуса си върху разработването на гама от хибридни и напълно електрически превозни средства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай