Lamborghini разкри силуета на първия си чистокръвен електрически автомобил

Той ще бъде представен тази седмица

Lamborghini разкри силуета на първия си чистокръвен електрически автомобил | StandartNews.com

Производителите на суперавтомобили по принцип показват противоречиво отношение към темата за електрическите автомобили, но марката Lamborghini, която част от Volkswagen, е предопределена да се движи в същия дух. Още миналата година тя обеща да направи първия си електрически автомобил по-практичен, а тази седмица показа силует на споменатия автомобил, който може да бъде представен до петък.

Изображението се появи на страницата на Lamborghini в социалната мрежа X, известна преди като Twitter. Силуетът на автомобила, с предполагаемо прилично място за четирима пътници, много напомняше на концепцията Estoque, която обещаваше да бъде GT автомобил с "дълъг пробег", който може да преодолява удобно големи разстояния с висока скорост.

Електрическата версия на такъв автомобил трябва да бъде демонстрирана от Lamborghini тази седмица, а производството му ще започне не по-рано от 2028 г., до 60-годишнината на класическия модел Espada. Електрическият автомобил ще се базира на платформата SSP Sport, която в момента се разработва от сестринската марка Porsche. Според представители на Lamborghini електрическите автомобили могат да дадат не по-малко емоции от автомобилите, базирани на мощен двигател с вътрешно горене. През юли тази година компанията продаде последния си суперавтомобил, оборудван изключително с двигател с вътрешно горене. Всички останали продажби ще се извършват вече с участието на хибридни задвижващи агрегати. Първият електрически автомобил на марката ще се появи на пазара през 2028 г., като дотогава трите настоящи модела на Lamborghini: Aventador, Huracan и Urus окончателно ще преминат на хибридна платформа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай