Google премахна статуите на човечета Android

Според компанията това е временно

Google премахна статуите на човечета Android | StandartNews.com

Забавните статуи на Android, които се намираха в малък парк в централата на Google в Маунтин Вю, Калифорния, бяха премахнати.

В изявление пред CNET говорител на Google потвърди, че статуите са били преместени като част от планирано преустройство на обект в кампуса. В момента статуите се ремонтират и се държат на съхранение „докато намерят нов дом”.

Не е ясно кога Google е премахнал статуите, но според Google Maps процесът е започнал преди около месец. Говорител на Google също потвърди, че няколко статуи са били преместени с идеята да бъдат поставени на нови места около кампуса на Mountain View.

Преди Google да премине към номерирана схема за именуване, започвайки с Android 10, версиите на неговата мобилна операционна система бяха кръстени на десерти и други сладки неща, като Pie, KitKat и Ice Cream Sandwich. Статуите на Android извън сграда 44 са моделирани по модела на различните сладки. Например, имаше статуя с талисманът Android, известен неофициално като Bugdroid, държащ гигантска близалка.

Изглежда посетителите не са доволни от решението на Google да премахне статуите. Според рецензия на Google Android Statues Square в Google Maps, потребител пише, че е „много разочарован“, защото цялата област изглежда изоставена, сякаш е излязла от „пост апокалиптична сцена“, виждана във филми или видеоигри.

Повече технологични новини може на намерите в рубрика Технологии.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай