Голяма корпорация стана жертва на кибератака

Ето коя е тя

Голяма корпорация стана жертва на кибератака | StandartNews.com

Microsoft Corp. съобщи, че свързана с Русия хакерска група е атакувала корпоративните ѝ системи, като е проникнала в "малък брой" имейл акаунти, включително тези на висшето ръководство и на служители, работещи в сферата на киберсигурността и правото. 

Компанията заяви, че действа незабавно, за да поправи по-старите системи, което вероятно ще доведе до известни смущения.

Изглежда, че хакерската група не е получила достъп до системите на клиентите или до сървърите на Microsoft, които работят с продукти, насочени навън, заяви софтуерният гигант в петък в публикация в блога си. Microsoft също така няма доказателства, че групата, наречена Midnight Blizzard, е проникнала в изходния код или в системите за изкуствен интелект.

"Ще предприемем незабавни действия, за да приложим настоящите си стандарти за сигурност към наследените системи, собственост на Microsoft, и вътрешните бизнес процеси, дори когато тези промени могат да доведат до прекъсване на съществуващите бизнес процеси", заяви компанията. "Това вероятно ще доведе до известно ниво на смущения."

Групата, която Microsoft счита за отговорна, известна още като "Nobelium", е сложна национална хакерска група, която правителството на САЩ свързва с Русия. Същата група преди това е пробила SolarWinds Corp, федерален изпълнител на САЩ, като част от мащабно усилие за кибершпионаж срещу федералните агенции на САЩ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай