Ford изтегля 100 000 хибридни коли заради риск от пожар

Проблемът представлява само 0,17 ремонта на 1000 автомобила

Ford изтегля 100 000 хибридни коли заради риск от пожар | StandartNews.com

Засегнатите автомобили включват някои SUV Corsair и Escape от моделни години 2020 до 2022, както и редица компактни пикапи Maverick от същия период. Всички имат 2,5-литрови хибридни и плъгин хибридни електрически двигатели.

Проблем с машинната обработка на коляновия вал има потенциал да причини повреда на двигателя сред тези превозни средства, съобщи Ford в доклад, публикуван от CNBC. Повредата на двигателя може да доведе до изтичане на масло и горивни пари върху горещи части на двигателя, което да предизвика пожар.

Ford каза, че досега е получил 23 доклада от цял ​​свят за инциденти, при които повреда на двигателя е причинила пожар. Няма съобщения за ранени или загинали във връзка с проблема.

Повредата на двигателя е много рядка, казват от Ford, като проблемът представлява само 0,17 ремонта на 1000 автомобила.

Американският автомобилен гигант ще започне да уведомява засегнатите собственици на 8 август, но прочетете подробности как да разберете точно сега дали вашият автомобил Ford е обект на изтегляне.

Собствениците ще бъдат насочвани да закарат превозното средство до близък дилър. Ford каза, че въпреки че самият проблем с двигателя няма да бъде разгледан, търговците ще направят някои корекции, за да създадат увеличен въздушен поток, който ще намали температурите под капака до нива, които ще предотвратят запалването на горивни пари и двигателно масло.

От компанията коментират, че проблемът вече е разрешен на етапа на производство, така че новите превозни средства вече нямат проблема.

Тези скорошни изтегляния на Ford следват друго през април, включващо повече от половин милион превозни средства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай