Facebook и Instagram с нови мерки за защита на тийнейджърите

Te ще ограничат достъпа на фирмите рекламодатели до личните им данни

Facebook и Instagram с нови мерки за защита на тийнейджърите | StandartNews.com

Facebook и Instagram ще ограничат достъпа на фирмите рекламодатели до личните данни на тийнейджърите, които ползват двете социални мрежи. Това означава нови правила с послания на рекламите към потребители в тийнейджърска възраст.

От февруари рекламодателите вече няма да получават информация за пола на тийнейджърите, които са регистрирани в двете онлайн платформи, или за вида на публикациите, от които те се интересуват. Така фирмите ще могат да "насочват" реклами към даден потребител само въз основа на данни за възрастта и местоположението му, обяви "Мета".

Освен това през март ще бъдат въведени промени, с които тийнейджърите ще виждат по-малко от определени видове реклами, но те ще ги избират чрез промени, които ще могат да правят в настройките на "Фейсбук" и "Инстаграм".

Преди време Мета въведе ограничения, които не позволяват на фирмите да насочват реклами към тийнейджърите въз основа на интереса, който са проявили към дадени теми и публикации, както и въз основа на реакциите, които те са провокирали у тях. С тези нови мерки обаче контролът се затяга.

С допълнителното ограничаване на възможностите на рекламодателите да насочват своите послания към тийнейджърите, се въвежда и по-сериозна регулация на достъпа до информацията, въз основа на която им се предлагат определени реклами.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай