Дишат си във врата. С какво Microfost изпревари Apple

Акциите на компанията се повишиха

Дишат си във врата. С какво Microfost изпревари Apple | StandartNews.com

Microsoft приключи тазседмичната борсова търговия в САЩ като най-високо оценената публично търгувана компания в света, изпреварвайки досегашния лидер Apple, съобщава CNBC.

Акциите на Microsoft се повишиха с над 3% през отминалата седмица, довеждайки пазарната капитализация на компанията до 2,89 трлн. долара, докато акциите на Apple се понижиха с над 3%, намалявайки нейната оценка до 2,87 трлн. долара.

Анализаторът на Redburn Atlantic Equities Джеймс Кордуел понижи в сряда оценката на Apple до "неутрална" от "купувай", цитирайки "малката възможност за ръст през следващите няколко години на продажбите на iPhone" и "очаквано неблагоприятно първо тримесечие".

В четвъртък пък Apple обяви, че бившият вицепрезидент на САЩ Ал Гор ще се оттегли от борда на компанията следващия месец, след като е бил директор от 2003 г. насам.

Междувременно Microsoft получи вот на доверие в четвъртък, след като обсъди своите възможности за изкуствен интелект пред разработчиците на събитие в Сан Франциско. Анализаторите на "Пайпър Сандлър" (Piper Sandler) посочиха, че са "окуражени от инерцията около най-назрелите продукти, свързани с изкуствения интелект" и споменаха, че трафикът на уебсайт платформата GitHub ( се е ускорил за три поредни месеца спрямо година по-рано. Анализаторите на Пайпър Сандлър" препоръчват покупки на акциите на Microsoft.

Apple беше най-високо оценената публична компания повече от година, като имаше кратки периоди, когато тя биваше изпреварвана от Saudi Aramco и Microsoft, отбелязва CNBC.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай