Amazon се фокусира върху използването на ИИ за ускоряване на доставките

Ключов фокус за Amazon е използването на AI, за да разбере къде да достави своя инвентар

Amazon се фокусира върху използването на ИИ за ускоряване на доставките | StandartNews.com

Amazon се фокусира върху използването на изкуствен интелект за ускоряване на доставките - чрез минимизиране на разстоянието между продуктите и клиентите. 

Според Стефано Перего, вицепрезидент по обслужване на клиенти и глобални оперативни услуги за Северна Америка и Европа в Amazon, едната област е в транспорта, като картографиране и планиране на маршрути, като се вземат предвид променливи като времето. 

Друга област е, когато клиентите търсят от продукти в Amazon, за да им помогне да намерят правилните стоки. Но ключов фокус в момента за Amazon е използването на AI, за да разбере къде да постави своя инвентар. 

Amazon се фокусира върху така нареченото усилие за „регионализация“, за да доставя продукти до клиенти от най-близките до тях складове, а не от друга част на страната. Но това изисква технология, която е в състояние да анализира данни и модели, за да предвиди какви продукти ще бъдат търсени и къде.

Това е мястото, където AI се намесва. Ако даден продукт е по-близо до клиентите, Amazon ще може да прави доставки на същия или на следващия ден, като това, което предлага абонаментната му услуга Prime.

В Съединените щати повече от 74% от продуктите, които клиентите поръчват, сега са от центрове за изпълнение в техния регион, според Amazon.Компанията също използва роботика в своите центрове за изпълнение, за да помогне с повтарящи се задачи като повдигане на тежки пакети, а 75% от поръчките на клиенти на Amazon се обработват частично от роботика.

Изпълнителният директор казва, че когато автоматизацията и ИИ станат по-широко разпространени, те ще променят, вместо да премахнат, работните места, които работниците изпълняват.

„В крайна сметка типът работа, която служителят ще бъде призован да върши в център за изпълнение, ще бъде все по-висока преценка“, каза Перего. „И тежкото повдигане и повтарящите се задачи ще се извършват чрез роботика. Това е добре. Това е по-скоро трансформация, отколкото заместване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай