Зеленски съкрушен! Решението на народа

Данни на социологическо проучване

Зеленски съкрушен! Решението на народа | StandartNews.com

Володимир Зеленски остана съкрушен от решението на народа му. Той остана извън челната петорка в списъка с институции, на които украинците имат най-много доверие.

Социологическо проучване показва, че най-много украинците имат доверие на Въоръжените сили на Украйна. Те водят класация с 95,8% одобрение.

В топ 5 на доверието сред институциите влизат също доброволци, служители на Националната гвардия и спасители. Президентът Володимир Зеленски е на шесто място в класацията на доверие.

Социологическото проучване е проведено от изследователски център "Разумков" през февруари-март 2023 г., цитирано от Укринформ, информира България Он Еър.

Данните показват, че по време на пълномащабната война доверието в армията е нараснало: през юли-август 2021 г. доверието във въоръжените сили на Украйна е било 68%, а сега е 95,8%.

Високо ниво на доверие имат Доброволческите организации (87,9%) и доброволческите отряди (87,2%).

Украинците вярват също на Националната гвардейска част (85,7%) и Държавната служба за извънредни ситуации (85,4%).

Президентът Володимир Зеленски се ползва с доверието на 82,9% от анкетираните. 

Министерството на отбраната също има положителен баланс на доверие и недоверие, каза директорът на "Разумков" - Андрей Биченко.

Изследването е проведено във всички региони на Украйна, с изключение на временно окупираните територии на Донецка, Запорожка, Луганска, Харковска, Херсонска области, Крим и териториите, където се водят военни действия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай