Затварят американски посолства заради заплаха за сигурността

Миналата година атаката срещу посолството в Бенгази доведе до смъртта на американския посланик

Затварят американски посолства заради заплаха за сигурността  | StandartNews.com

Америка ще затвори редица посолства и консулства, предимно в Средния Изток, в неделя в следствие на неопределена заплаха, информира БиБиСи Нюз.

Говорител на Държавния департамент заяви, че мерките за сигурност касаят всяко посолство или консулство, обикновено отворено в неделя. В мюсюлманския свят неделя е стандартен работен ден . В други части на света американските дипломатически офиси са затворени в този ден.

Миналата година на 11-ти септември американското консулство в Бенгази, Либия, беше нападнато, в резултат на което имаше 4 смъртни случая. Посолствата по принцип са мишена на протестиращи и атентатори.

"Инструктирали сме всички американски посолства и консулства, които би трябвало да са отворени в неделя, да прекратят всякаква работа, особено на 4-ти август", заяви старши говорител на Държавния департамент пред БиБиСи.

"Възможно е да има и допълнителни дни, през които да останат затворени."

Той сподели, че департаментът е получил информация, изискваща предприемането на мерки за сигурност, за всеки случай.

СиБиЕс Нюз информира, че сред засегнатите посолства и консулства ще са тези в Бахрейн, Израел, Йордания, Кувейт, Либия, Оман, Катар, Саудитска арабия, Йемен, Афганистан и Бангалдеш.

Миналата година атаката срещу посолството в Бенгази доведе до смъртта на американския посланик Кристофър Стивънс, както и на трима други служители от посолството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай