Засипват кралското семейство с поздравления за бебето

Засипват кралското семейство с поздравления за бебето | StandartNews.com

Лондон. Поздравления от целия свят заливат британското кралко семейство по случай раждането на сина на херцога и херцогинята на Кеймбридж, който е трети поред за наследник на трона след дядо си приц Чарлз и баща си принц Уилям. За първи път от 1894 г. насам монархията има трима преки наследници едновременно.

Хиляди поданици се стекоха пред Бъкингамския дворец, за да видят официалното съобщение за раждането на кралското бебе. Табелката се очаква да бъде прибрана в 20.00 ч. довечера. Почитатели носиха и изпращаха цветя и играчки, главно плюшени мечета, в болницата "Сейнт Мери". 

Гвардейците пред двореца също изпълниха специален поздрав за радост на минувачите, точно преди традиционната церемония по смяната на караула. 

Международният интерес е огромен, а масовите медии го засилват многократно. Само част от проявите по света:

В Ню Йорк светлинен надпис на Таймс Скуеър информира за щастливото събитие; 

Кулата в Торонто беше осветена в синьо в чест на малкия принц, а също и Ниагарския водопад засия в момчешкия цвят.

В Лондон фонтанът на площад Трафалгар беше осветен в синьо, а кулата на Бритиш Телеком носеше надпис "Момче е!"

25 000 туита на минута в пиковия момент са публикувани за кралското бебе в Туитър; 

Президентът на САЩ Барак Обама пожела на младите родители "цялото щастие и благословия, които родителството носи", а премиерът на Австралия Кевин Ръд изпрати най-добри пожелания от името на всички австралийци; 

Кентърбърийският епископ се присъедини към "милионите у нас и по света, които споделят радостта в този специален момент"; 

В родното село на Катрин - Бъкълбъри в Бъркшир, раждането е единственото, за което се говори; 

Всички британски медии излязоха с водеща новина за бебето, а таблоидът "Сън" дори промени главата си за ден, като се прекръсти на "The Son" - "Синът".

Раждането на малкия принц ще бъде отбелязано и с поредица топовни салюти, а църковните камбани на Уестминстърското абатство ще бият в продължение на три часа от 14.00 ч. местно време (16.00 ч. българско). 

Бебето все още няма име, което не е изненадващо. Принц Уилям получи името си седмица след раждането си, а поданиците чакаха цял месец, за да научат името на принц Чарлз.

Снимки от честванията във Великобритания и по света вижте в галерията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай