Защо протестират в Берлин?

Участниците в неразрешената от властите проява смятат, че конституционните им права са нарушени

Защо протестират в Берлин? | StandartNews.com

Неколкостотин души излязоха по улиците на Берлин, за да протестират срещу ограниченията, наложени заради епидемията от коронавируса. Участниците в неразрешената от властите проява смятат, че конституционните им права са нарушени. Според тях ограниченията заради коронавируса са опит за втвърдяване на властта чрез разпространяване на страх.

Полицията няколко пъти призоваваше множеството да се разпръсне. Хората иронично молеха полицаите да спазват дистанция, но самите те не го правеха. Задържани са близо 100 души. Здравните власти обявиха в петък, че броят на новите заразени трябва да спадне до неколкостотин на ден, преди ограниченията да бъдат облекчени допълнително. По последни данни новите случаи в Германия са 1730.

"Тук сме днес, за да се порадваме на хубавото време и да отстояваме конституционните си права и свободи и най-вече свободата на изразяване, която е много важна и която за съжаление започна да намалява през последните седмици", каза Сандра, която живее в Берлин.

"Ограниченията отидоха прекалено далеч и смятам, че аз самата мога да взимам правилни решения. Мога да бъда съветвана от хора с повече опит в областта на този вирус, но не искам да ме принуждават да се подчинявам на тези мерки", категорична е Юлия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай