Заседава 2-ра конференция на страните донори на Сирия

Заседава 2-ра конференция на страните донори на Сирия | StandartNews.com

Кувейт. Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун оглавява заседанието на втората международна конференция на страните донори на Сирия, която се открива днес в столицата на Кувейт, предаде РИА Новости.

Участието си на конференцията са заявили около 60 държави и международни благотворителни и хуманитарни организации.
Основната цел ще бъде събиране на средства за сирийските бежанци и останалите сирийски жители в обхванатата от продължаващия кръвопролитен конфликт страна. По данни на ООН през тази година за оказване на помощ на сирийците ще са нужни около 6.5 милиарда долара.

Информация на ООН сочи, че към началото на 2014 година броят на бежанците и вътрешно разселените лица в Сирия възлиза на 13.4 милиона души.

Кувейт ще предостави 500 милиона долара в помощ на сирийските бежанци, обяви емирът на Кувейт шейх Сабах ал Ахмад ал Джабер ас Сабах, приветствайки участниците в започналата в кувейтската столица втора международна конференция на страните донори на Сирия, предаде ИТАР-ТАСС.

Досега Кувейт е отпуснал 430 милиона долара помощ за сирийците, а емирът призова участниците в конференцията "да спасят децата, жените и младежите в Сирия".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай