Започнаха изборите за президент на САЩ

Следващия петък Байдън и Тръмп ще се изправят лице в лице в Пенсилвания

Започнаха изборите за президент на САЩ | StandartNews.com

Вотът за президент на САЩ официално стартира по пощата в щата Северна Каролина.

Опасенията от нестихващото разпространение на коронавируса ще доведат до повече американци, които ще предпочетат вместо да ходят до урните, да дадат своя глас по пощата.

В Северна Каролина има заявки за над 600 000 бюлетини за вот по пощата. Следващият щат, в който ще започне гласуването е Уисконсин - арена на ожесточена битка между основните кандидати - настоящия президент Доналд Тръмп и Джо Байдън - кандидат от Демократическата партия.

Проучване на общественото мнение на USA Today и университета Съфолк показва, че 56% от привържениците на републиканците предпочитат да гласуват в избирателна секция, докато при демократите едва 26 на сто ще отидат до урните.

Един от всеки четвърти поддръжник на Джо Байдън твърди, че ако той загуби вота на 3 ноември, няма да приемат, че Тръмп е победил честно.

Около 1 на всеки пети поддръжник на Доналд Тръмп казва същото. Този уикенд двамата кандидати няма да агитират заради Деня на труда в САЩ, който се чества винаги в първия понеделник на септември.

Но следващия петък Байдън и Тръмп ще се изправят лице в лице в Пенсилвания, където двамата ще отбележат 19-а годишнина от терористичните атаки на 11 септември 2001 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай