Заплашват Руслана с убийство

Заплашват Руслана с убийство | StandartNews.com

Киев. Украинската певица Руслана обяви, че е получавала заплахи за убийство. На днешния протест на площад „Независимост" тя прочете от трибуната СМС, който е получила на телефона си.

„Получавам заплашителни съобщения. В едно от тях ми казват да бягам в САЩ, в противен случай русте монархисти ще ме разстрелят с автомат", обяви певицата, която е едно от лицата на антиправителствените протести.

По думите й заплахите започнали след като тя се обявила в защита на налагането на санкции от страна на Европейския съюз и САЩ срещу властта в Украйна. Руслана съобщи, че се е наложило семейството й да се премести, но допълни, че самата тя не се страхува.

„Не можете да говорите с украинците на езика на страха. Затова съм тук и ще остана тук", обяви победителката от Евровизия.

В неделя за пореден път опозицията свиква голяма демонстрация, в която се очаква да се включат стотици хиляди. Започнаха да се сформират и доброволчески екипи за защита на евромайдана от полицията, като желаещите са призовани да носят бейзболни бухалки и каски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай