Законопроектът за лечение на Тимошенко в чужбина в застой

Законопроектът за лечение на Тимошенко в чужбина в застой | StandartNews.com

Киев. Въпреки че украинският президент Виктор Янукович даде съгласието си да освободят осъдения екс-премиер на страната Юлия Тимошенко за лечение в чужбина, парламентът не бърза да се възползва от появилата се вратичка с възможност. Опозицията на кабинета е твърдо против освобождаването на Тимошенко без реабилитация,  пише "Российская газета".

Изглежда съгласието на президента да разпише закон, който позволява на бившия украински премиер да се лекува в Германия силно озадачи депутатите. Повечето политици сякаш нямат конкретно мнение по въпроса. Законопроектът за освобождаването за лечение на Тимошенко беше качен на сайта на украинския парламент в петък, но бе свален оттам само няколко часа по-късно.

Законът предлагаше лечение на бившия премиер в чужбина със специално разрешение на съда при съответно становище на медицинската комисия при службата за изтърпяване на наказанията.

След свалянето на закона депутатът Николай Рудковски, член на управляващата в Украйна Партия на регионите, който внесе в парламента законопроекта, заяви, че може би ще напусне партията си. 

Все пак според неназован източник от президентската администрация на Украйна такъв закон се подготвя от съответните юридически органи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай