Япония почете жертвите от Хирошима

Япония почете жертвите от Хирошима | StandartNews.com

Япония почете загиналите преди 70 г. от американската атомна бомбардировка над Хирошима. В церемониите участваха премиерът Шиндзо Абе и много чуждестранни представители.

Кметът Кадзуми Мацуи нарече ядреното оръжие "абсолютното зло" и призова света да действа за забраната му. Той покани президента на САЩ Барак Обама да посети града и да се срещне с хора, преживели трагедията.

Три дни след удара по Хирошима, на 9 август бе бомбардиран и Нагазаки. Двете бомби взеха общо 250 000 жертви, а 450 000 души умряха по-късно от радиационното облъчване и от наранявания.

61% японци искат
извинение от
САЩ за Хирошима

61% от японците искат САЩ да се извинят за хвърлените атомни бомби над Хирошима и Нагакаси, става ясно от проучване на Populus, направено за руския сайт Sputnik. Вчера Япония почете загиналите преди 70 г. от хвърлената над Хирошима бомба. В церемониите участваха премиерът Шиндзо Абе и много чуждестранни представители. Кметът Кадзуми Мацуи покани президента на САЩ Барак Обама да посети града и да се срещне с хора, преживели трагедията. Три дни след удара по Хирошима, на 9 август бе бомбардиран и Нагазаки. Двете бомби взеха общо 250 000 жертви, а 450 000 души умряха по-късно от радиационното облъчване и от наранявания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай