Възмущение срещу Хари: Дядо му още не е изстинал

Нараства чувството за недоумение и предателство в Двореца, двойката да се откаже от титлите си

Възмущение срещу Хари: Дядо му още не е изстинал | StandartNews.com

Херцогът и херцогинята на Съсекс да се откажат от титлите си след последното „позорно“ нападение на принц Хари срещу кралското семейство. Такова мнение споделят придворните в Двореца след продължаващите атаки на двойката, пише Дейли мейл. Те говорят за нарастващото чувство за „недоумение и предателство“ и са особено раздразнени от „шокиращата“ критика на Хари към родителските умения на принц Чарлз и, по подразбиране, тези на кралицата и покойния принц Филип.

"Хората са ужасени, че той може да направи това с кралицата, когато херцогът на Единбург бе погребан съвсем наскоро", каза един помощник.

Хари шокира света с поредно интервю срещу семейството

„Да вкараш дядо си в това е толкова шокиращо и неуважително. „Херцогът на Съсекс подчертаваше, че той “не се различава от никой друг и атакува институцията, която според него му е причинила толкова много болка. Нараства усещането, че ако толкова не харесвате институцията, не трябва да имате титли. Друг източник каза: „Те трябва да се откажат от титлите си. Те просто трябва да станат Хари и Меган. И ако откажат да направят това, трябва да обяснят защо.".

Принц Чарлз върви зад ковчега на херцога на Единбург по време на погребението му миналия месец

Макар да се разбира, че не се планират официални ходове за лишаване на двойката от техните титли, натискът за тяхното отказване показва колко дълбоко е станало чувството за предателство в Двореца.

Напрежението се очаква да бъде голямо, когато Хари се завърне във Великобритания за откриването на нова статуя на майка си, принцеса Даяна, на 1 юли.

Хари остави семейството си в недоумение от „ужасната си липса на състрадание“ в изчерпателното 90-минутно интервю миналата седмица с актьора  Дакс Шепърд. 

Близките му са възмутени, че той говори само месец след погребението на дядо си.

36-годишният мъж казва, че двамата с Меган, които очакват второто си дете, са се преместили в Монтесито, Калифорния, за да прекъснат цикъла на „генетичната болка“.

Меган Маркъл говори пред зрителите на концерта на Vax Live по време на първата си телевизионна изява след интервюто с Опра Уинфри

„Той се отнасяше към мен така, както са се отнасяли към него“, каза Хари за баща си. „И без това се предават много генетични болки и страдания. Животът не е ли за прекъсване на цикъла?

„Но със сигурност, що се отнася до родителството, ако съм изпитвал някаква болка или страдание поради болката или страданието, които може би са претърпели баща ми или родителите ми, ще се погрижа да прекъсна този цикъл, така че да не го предавам. '

Позовавайки се на „нещастното“ време на баща си в училището в Гордънстоун в Шотландия, Хари добави: „Изведнъж започнах да сглобявам всичко. 

Знам това за живота му. Знам също, че това е свързано с родителите му. Това означава, че той се е отнасял към мен по начина, по който са се отнасяли към него. Как мога да променя това за собствените си деца?

Хари сравнява живота във „Фирмата“ със „смесица между шоуто на Труман и пребиваването в зоологическа градина“ - препратка към филма на Джим Кери от 1998 г. за човек, който не забравя факта, че целият му живот е телевизионно шоу.

„Виждал съм зад завесата“, добави той. „Виждал съм бизнес модела. Знам как протича тази операция ... не искам да бъда част от това. 

Коментарите му стопиха надеждите, че разговорът му с Чарлз и принц Уилям на погребението на херцога на Единбург миналия месец може да доведе до помирение след интервюто на Опра Уинфри, в което той и Меган обвиняват Кралското семейство в институционален расизъм. 

Хари също използва интервюто,  за да опише как се чувства „наистина разочарован“ от баща си, който, според него, отказва да приема обажданията му след Мегксит.

Но близък приятел на Чарлз каза: „Ако следвате логиката на Хари и се отнасяте към кралските семейства точно като към обикновените хора, тогава принцът е самотен родител, който прави всичко възможно от години. 

Можете ли да си представите какво е усещането, ако това усилие се преценява толкова строго, толкова публично?

Хари говори за състрадание. Но къде е състраданието към баща му? Къде е състраданието към собственото ви семейство, току-що погребало много обичан член?

И къде е състраданието ти към баба ти, която току-що е загубила мъжа, когото е обичала цял живот?

Хари и Меган се споразумяха да не използват своите титли, когато се оттеглят като работещи членове на Кралското семейство, но са използвали Херцог и Херцогиня за проектите, които са стартирали, откакто са се преместили в САЩ, включително за многомилионни сделки с Netflix и Spotify.

"Техните титли очевидно са най-продаваните", казва холивудски продуцент.

„Без тях те са просто известни личности от списъка като Джордж Клуни. Тяхната привлекателност се основава на привлекателността на тези титли. '

Кралските помощници изразиха загриженост, че двойката е загубила връзка с реалността, като непрекъснато се фокусира върху себе си, когато милиони хора са загубили работа и близки по време на пандемията. 

Миналата седмица Хари каза, че не гледа на коментарите си като на „оплакване“, а вместо това споделя уязвимост, която би имала „положително въздействие“ върху другите, борещи се с психични заболявания.

Но друг източник казва: „Когато хората загубят работа и близки, наистина не е моментът да проповядвате от дома си от 11 милиона паунда за това как трябва да живеем ние, останалите“. 

Кралските помощници вече са говорили за „истинско желание“ да се изграждат мостове със Съсекс, но отбелязват, че „е невъзможно да се възстанови нещо, докато някой продължава да го руши“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай