Всеки пети служител в ЕС взимал повече пари от UK-премиер

Всеки пети служител в ЕС взимал повече пари от UK-премиер | StandartNews.com

Лондон. Един на всеки пет служители в администрацията на Европейския съюз получава по-голямо нетно годишно възнаграждение в сравнение с това на премиера на Великобритания Дейвид Камерън, който взима около 140 000 британски лири на година, съобщава британският в. The Telegraph, позовавайки се на изтекли документи.

Заплатата на длъжностните лица в Брюксел се увеличава допълнително и от специалните ниски данъчни ставки, което означава, че те плащат по-малко от половината от данъка, който дължи един британски работник на подобна заплата.

Тази любопитна информация за щедрото възнаграждение и бонусите за европейските длъжностни лица стават обществено достояние в деня, в който гласоподавателите във Великобритания и Холандия ще гласуват за Европарламент.

ЕС неведнъж е отказвал да обнародва информация за нетното възнаграждение на 47 хиляди европейски чиновници, което лишава европейските данъкоплатци от възможността да научат какъв е реалният размер на заплатите на служителите в Брюксел. Изтеклите документи обаче разкриват щедрите надбавки и удръжките от данъци, пенсиите и здравното осигуряване, които облагодетелстват чиновниците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай