Връщат разрешителните за работа на Острова (ОБЗОР)

Връщат разрешителните за работа на Острова (ОБЗОР) | StandartNews.com

Европейските граждани няма да могат свободно да работят във Великобритания след излизането на страната от ЕС. Това заявиха и двете дами, които се борят за премиерския пост в страната - Тереза Мей и Андреа Лийдсъм. Свободното движение, регламентирано от сегашното право на ЕС, със сигурност ще отпадне, като правото на работа вероятно ще става с разрешително.

"Ако стана премиер, ще излезем от Европейския съюз и част от този процес ще бъде контролът върху свободното преминаване", заяви Мей, която е вътрешен министър и фаворит за поста след вътрешното гласуване сред депутатите на консерваторите.
За ограничаването на имиграцията от ЕС се обяви и Андреа Лийдсъм. "Когато напуснем ЕС, ще си върнем контрола върху миграцията. Хората, които идват за почивка, бизнес или образование, ще могат да идват свободно, но желаещите да живеят и работят тук ще трябва да получат разрешителни за работа", посочи Лийдсъм в интервю за в. "Таймс".

Междувременно британското правителство официално отхвърли петицията за организиране на втори референдум, подписана от 4,1 млн. души. В официалния отговор на британското външно министерство пише, че 33 милиона души са дали мнението си за излизането на страната от ЕС и "решението им трябва да се уважи". "Сега е време да се подготвим за процеса по напускане", пише в решението. Повече четете ТУК. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай