Военен самолет се заби в жилищна сграда. Убити деца

Трагедията стана руския град Ейск

Военен самолет се заби в жилищна сграда. Убити деца | StandartNews.com

13 са загиналите, след като военен самолет Су-34 се заби в жилищна сграда в руския град Ейск. Разчистването на отломките на мястото на трагедията е завършено. Това съобщи пресслужбата на руското министерство на извънредните ситуации, цитирана от ТАСС. Ейск се намира на брега на Азовско море, което отделя Южна Украйна от Южна Русия.

"Спасителите завършиха разчистването на отломките. В хода на спасително-издирвателните дейности са открити телата на 10 загинали. Така общият брой на загиналите достигна 13 души, включително три деца. 19 души са ранени в резултат на катастрофата", каза говорител на министерството.

Пожарно-спасителните екипи в хода на спасително-издирвателната операция след падането на военния самолет върху жилищна сграда в град Ейск са успели да спасят 68 души, а повече от 360 души са били евакуирани, съобщи още пресслужбата на министерството.

Самолет Ил-76 на министерството на извънредните ситуации на Русия е излетял от московското летище "Жуковски" за Краснодарския край за превозване на пострадалите от катастрофата в болници в други градове, но е обърнал курса и се е завърнал поради отпаднала необходимост, съобщи по-рано пресслужбата на ведомството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай