Вълна на подкрепа. Стотици жени зад палавата премиерка

Пускат видеа как танцуват

Вълна на подкрепа. Стотици жени зад палавата премиерка | StandartNews.com

Вълна на подкрепа за палавата премиерка. Стотици жени по света танцуваха в подкрепа на финландския премиер Санна Марин. През последните дни критиката буквално захлупи Марин, след като в мрежата се появи видео, на което тя танцува с певеца Олави Усивирта в нощен клуб в Хелзинки. Премиерът защити действията си, като каза, че в личния си живот има право да се забавлява както всички други, без това да пречи на служебните ѝ задължения.

Видеото излезе ден, след появата на друг клип, на който Марин купонясва в апартамент с приятели. Тя призна, че е пила алкохол, но отрече спекулациите да е вземала наркотици и дори си направи тест. Той е отричателен.

Стотици жени, сред които евродепутат, директорът на Европейския център за политически стратегии, журналисти от водещи световни медии, както и изследователи към някои от най-големите компании в света публикуваха видеа, в които танцуват. С думите "нека танцуваме заедно" и "защо не може да купонясваме след работа" те изразиха солидарността си към финландския политик.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай