В навечерието на празника си: Кралицата изгуби свой любимец

Лестър Пигът бе рекордьор по победи в състезанието с девет триумфа

В навечерието на празника си: Кралицата изгуби свой любимец | StandartNews.com

Легендарният жокей от конните надбягвания Лестър Пигът почина на 86-годишна възраст в Швейцария. Той беше настанен в местна болница през последните дни, но няма информация за причината за смъртта му.

Пигът, най-добрият жокей за ХХ век, има общо 4493 победи. През цялата му кариера се счита се, че е любимец на Елизабет II.

През 2019 г. кралицата лично откри паметник на жокея пред легендарния хиподрум „Епсом“, където се провежда знаменитото надбягване, известно като Дербито.

Лестър Пигът е рекордьор по победи в състезанието с девет триумфа. Първата от тях е постигната през 1954 г., когато е едва на 12 години. Последният му триумф в Дербито е през 1994 г. Година по-късно той прекратява кариерата си.

Освен със славата си на победител, жокеят е известен и с много проблеми извън състезанията. През 1987 г. е осъден на три години затвор заради данъчни измами в размер на 3 милиона паунда.

През 2007 г. Пигът е приет в интензивното отделение на болница заради сърдечни проблеми. Бързо успява да се възстанови и е изписан, съобщава Блиц.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай