В Китай дезинфекцират и банкнотите

Банките използват ултравиолетови лъчи, за да дезинфекцират банкнотите, преди да ги заключат и изолират за седем или 14 дни

В Китай дезинфекцират и банкнотите | StandartNews.com

Китай почиства и поставя под карантина банкноти, които са в обращение, за да ограничи разпространението на коронавируса. Това съобщи днес Централната банка, която отново потвърди подкрепата си за компаниите, срещащи затруднения заради епидемията, предаде Франс прес. Така Централната банка реагира на все по-голямото нежелание на китайците да използват пари в брой от страх да не се заразят.

Банките използват ултравиолетови лъчи, за да дезинфекцират банкнотите, преди да ги заключат и изолират за седем или 14 дни, обясни Фан Ифей, заместник-управител на китайската централна банка. „Трябва да защитим сигурността и здравето на хората, използващи пари в брой“, допълни Фан и уточни, че трансферите на банкноти между провинциите са прекратени.

Според Световната здравна организация коронавирусът COVID-19 се предава основно по въздушен път, например чрез слюнка, и чрез физически контакт, но също и чрез докосване на заразени повърхности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай