Ужас!Вижте къде погребват жертвите в Ню Йорк ВИДЕО

Работници в защитни облекла използваха техника, за да спуснат ковчезите в голям ров

Ужас!Вижте къде погребват жертвите в Ню Йорк ВИДЕО | StandartNews.com

Видео кадри, разпространени от Ройтерс, показаха поставяне на ковчези в масов гроб в Ню Йорк, където жертвите на коронавируса продължават да растат, съобщи Би Би Си.

Работници в защитни облекла използваха техника, за да спуснат ковчезите в голям ров.

Мястото на остров Харт се използва за нюйоркчани, които нямат роднини или не могат да си позволят погребение.

Щатът Ню Йорк има повече случаи на коронавируса от която и да е страна по света. В четвъртък бяха потвърдени още около 10 000 случая на Covid-19, с които стават 159 937, от които 7 000 смъртни.

САЩ като цяло са регистрирали 462 000 случая, от които почти 16 500 смъртни, посочва Би Би Си.

Кадър от дрон над остров Харт, който се намира недалеч от Бронкс, показват място, което се използва от над 150 години от градските власти за масови гробове за хора без близки или за семейства, които не могат да си позволят погребения.

Кадър от видео, заснето от дрон над остров Харт, показва ковчези в масов гроб.

Възможно е много от ковчезите на видеото да са на жертви на коронавируса, но не е ясно дали те спадат в някоя от посочени две категории.

След началото на пандемията погребалните операции на острова са се увеличили от един път седмично на 5 пъти за седмица, според щатския департамент за изтърпяване на наказанията.

Работата обикновено се извършва от затворници в комплекса на остров Райкърс, но заради увеличението ѝ напоследък били наети подизпълнители.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио намекна по-рано тази седмица, че може да се наложат „временни погребения“, докато не премине кризата.

„Очевидно, мястото, използвано в историята е остров Харт“, каза той.

Броят на починалите от коронавируса в Ню Йорк в четвъртък бе 7 99 души – рекорд за трети пореден ден.

Но губернаторът Андрю Куомо съобщи оптимистично, че за втори пореден ден намалява броят на постъпилите в болници зарази Covid-19 – до 200 вчера.

Друг лъч надежда бе, че прогнозата за смъртни случаи на национално ниво беше намалена на около 60 000. В края на март тя бе за 100-200 хиляди жертви.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай