Ужас! Откриха дете, заключено само в апартамент от година СНИМКИ

Джем е поставен под социална закрила

Ужас! Откриха дете, заключено само в апартамент от година СНИМКИ | StandartNews.com

Деветгодишно момче  беше намерено вчера припаднало в зарит с боклуци апартамент в северозападната провинция Бурса. Детето е било заключено в него почти година, съобщава информационна агенция Демирорен (ИАД), цитирана от "Марица".

„Ноктите на момчето достигнали 4 см, а косата му е много дълга. Той дори уринирал и се е изхождал вътре в стаята от месеци“, зави слисаният служител по сигурността, който го намерил.

Потрес! Намериха 9-годишно момче, живяло цяла година сред мизерия и глад в заключен апартамент СНИМКИ

На вратата на апартамента е имало залепено предупреждение: "Не влизай вътре! Или ще подам жалба за изнасилване в съда!"

Момчето, чието име е Джем, е хоспитализирано за профилактични прегледи и лечение. Състоянието му е стабилно, но е изключително отслабнал, до степен на анорексия. Малкото момче, което е високо 138 см, сега тежи 17 кг.

Според полицията апартаментът, където е намерен Джем, е бил нает от леля му Камуран А. Но тъй като лелята не е плащала наема в продължение на една година, наемодателят сезирал съда.

ИАД

С разрешение на съда служителите по сигурността са влезли в къщата, като разбили вратата и били шокирани от гледката на тонове боклук. Най-големият шок обаче е бил, когато открили момченцето вътре, свито на кълбо в един ъгъл, в безсъзнание и сред непоносима смрад.

Камуран А. обвини сестра си, майката на Джем, Ясемин А., че отказала да гледа и изоставила сина си.

Ясемин А., която веднага дошла от южната провинция Анталия в Бурса, каза, че по-голямата ѝ сестра е психически болна и е отвлякла момчето.

„Разведох се и се преместих в Анталия, за да работя. Майка ми се грижеше за Джем. Тя почина преди три години и сестра ми стана негов настойник”, каза майката и добави: „Тя криеше сина ми от мен. Заради пандемията не можах да отида в Бурса две години, за да го потърся.“

Камуран А. е задържана с обвинението „изтезание на дете“, а 15-годишната ѝ дъщеря е поставена под социална закрила.

ИАД

Проф. Д-р. Йозкан от клиниката, където се грижат за намереното дете, заяви, че момчето не е ходило на училище и е напълно неграмотно. Общото му състояние е умерено добро. Джем Мухамет А. дори е казал пред лекарите: "Щастлив съм, че съм тук".

Главният лекар на болницата проф.д-р Йълдърай Ганг допълни, че след дългото недохранване, връщането към нормален режим ще става постепенно. На момчето се дава лека храна, да да може организмът да свикне с храненето. 

Джем е поставен под социална закрила.

ИИАД

Динчер Йълмаз, магазинер в близък супермаркет, съобщи пред медиите: "Тъй като бяхме съседи с жената, ние я виждахме да влиза и излиза само вечер. Никога не съм я виждал да влиза сутринта. Идваше и си отиваше вечер. Често носеше две или три пазарски торби. Понякога пазаруваше от мен." Била е особена, но добре облечена жена.

ИАД

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай