US социалист се шегува с душевното здраве на Тръмп

US социалист се шегува с душевното здраве на Тръмп | StandartNews.com

Независимият сенатор от щата Върмонт, демократът Бърни Сандърс, който се самоопределя като социалист, атакува с хумор претендента от противниковия републикански лагер за номинация за Белия дом, Доналд Тръмп. По време на тв дебат в град Флинт, в северния американски щат Мичиган, между Сандърс и конкурента му за кандидатура за президент на САЩ, Хилари Клинтън, сенаторът каза, че трябва да се финансират по-добре психиатричните грижи в Щатите. Той стигнал до този извод, след като се е запознал с последните изказвания на ексцентричния милиардер Доналд Тръмп. По време на последните републикански дебати Тръмп намекна за размера на пениса си, припомня АФП.

Сандърс не пожали и съпартийката си Клинтън като я обвини, че е подкрепяна от финансовите кръгове.

Един от нас двамата произнесе реч в Уолстрийт за стотици хиляди долара хонорар. Мисля, че щом са ви платили толкова пари за една реч, то това трябва да е била много специална реч. Мисля, че трябва да я направите обществено достояние и да позволите на американския народ да се запознае с нея, каза Сандърс на Клинтън. Допълнителен повод за настъпателността му към конкурента за номинация вероятно са и добрите за него резултати от вътрешнопартийните избори на демократите в щата Мейв в неделя. Сандърс записа победа с 64 на сто от гласовете срещу едва 36 процента за екс първата дама на САЩ.

Републиканците имаха същия ден пък първични избори в Пуерто Рико, с резултатите от които обаче не може да се похвали Доналд Тръмп. Той успя да събере едва 13 на сто от гласовете срещу цели 71 процента за сенатора от Флорида Марко Рубио. Това е втора победа за близкия до испаноезичните гласоподаватели кандидат за номинация за президент. Победата с абсолютно мнозинство му осигурява всички 23 делегати на Пуерто Рико на републиканския конгрес за определяне на партийния кандидат за президент.

Жителите на Пуерто Рико - карибски остров под американска юрисдикция - не могат да гласуват на президентските избори в САЩ на 8 ноември, но могат да участват във вътрешнопартийните гласувания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай