Украйна в ступор! Думите на Медведев

Заплахата от нов конфликт ще остане за неопределено време, заяви той

Украйна в ступор! Думите на Медведев | StandartNews.com

Съществуването на Украйна е смъртоносно опасно за украинците и става дума не само за настоящия политически режим, но и за "абсолютно всяка Украйна“, заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев.

"Наличието на независима държава на исторически руски територии вече ще бъде постоянна причина за възобновяване на военните действия“, подчерта Медведев в своя канал в Телеграм, предава "Фокус“.

Независимо кой е начело на "раковото новообразувание, наречено Украйна“, това няма да придаде легитимност на "страната“, което означава, заключи той, че заплахата от нов конфликт ще остане за неопределено време, "практически постоянно“.

Ето защо, обяви той, съществуването на Украйна, е смъртоносно за украинците.

"Когато избират между вечната война и неизбежната смърт и живот, огромното мнозинство от украинците в крайна сметка ще изберат живота. Те ще разберат, че животът в голяма обща държава, която сега не им харесва много, е по-добър от смъртта. Тяхната смърт и смъртта на близките им. И колкото по-скоро украинците осъзнаят това, толкова по-добре“, заключи Медведев.

Изявлението на Медведев на практика признава, че Москва просто преследва териториално разширение с войната си в Украйна. По-тревожно е, че той заплашва Украйна с геноцид, ако тя откаже да стане част от Русия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай