Уилям и Хари отново заедно...по кралска заповед СНИМКИ

Стоплиха ли се отношенията между двамата братя?

Уилям и Хари отново заедно...по кралска заповед СНИМКИ | StandartNews.com

Кралят нареди на воюващите си синове да загърбят продължаващата си вражда преди погребението на кралицата, което накара двойката да се събере публично за първи път от повече от година, стана ясно снощи.

Източници от кралския двор твърдят, че принц Уилям се е опитал да зарови брадвата, като е дал „маслинова клонка“ на по-малкия си брат принц Хари и го е помолил да се присъедини към него на разходка извън замъка Уиндзор след телефонен разговор с баща му Чарлз.

В сцена, която очевидно зарадва кралските фенове, дошли пред портите на имението Уиндзор, за да скърбят за смъртта на кралицата, Уилям и Хари излязоха рамо до рамо със съпругите си Кейт и Меган.

Воюващите принцове Уилям и Хари и техните съпруги се събраха отново за кралска разходка вчера сред необикновени сцени в замъка Уиндзор

Двете двойки отидоха на 40-минутна разходка, за да разгледат морето от цветя пред портите на кралското имение в чест на много обичания монарх.

Вижда се как Меган се взира в Кейт, докато четиримата се възхищават на цветята, които поднасят на кралицата.  Само ако можеха да успеят да се съберат отново приживе.  Но без значение.  Нейно величество беше нищо друго освен прагматик: по-добре късно, отколкото никога

Експерти прогнозират, че моментът може да е повратна точка в развалените отношения между новотитулуваните Уелс и Съсекс, които са в противоречие след поредица от  интервюта на Хари и Меган.

Базираните в Монтесито Съсекс бяха в Обединеното кралство на обиколка, когато здравето на кралицата внезапно се влоши в четвъртък. 

Смята се, че семейство Съсекс не са правили никакви планове за среща с уелсците, въпреки че са отседнали във Frogmore Cottage, само на 700 ярда от Adelaide Cottage на Уилям и Кейт. Въпреки това и Уилям, и Хари пристигнаха в Балморал в четвъртък, след като стана ясно, че здравето на кралицата е разклатено. 

Говорител на двореца Кенсингтън каза, че принцът на Уелс е поканил Съсекс да се присъединят към него и принцесата на Уелс по време на разходката вчера вечерта. 

Въпреки това, според The ​​Times, лагерите изискват продължителни преговори предварително, което забави пристигането им с 45 минути.

Високопоставен източник от двореца каза: „Принцът на Уелс покани херцога и херцогинята на Съсекс да се присъединят към него и принцесата на Уелс.

Принцът на Уелс смяташе, че това е важна проява на единство за кралицата в невероятно труден момент за семейството.“

Приятелят на Съсекс и предпочитан журналист Омид Скоби по-късно заяви в Twitter, че поканата е била направена в „11-ия час“. 

Въпреки това, намеквайки, че Уилям е готов да протегне на Хари маслинова клонка и да работи за стопяването на леда между тях, той заяви: „Това без съмнение е важен момент в историята на отношенията между двамата братя“. 

Синовете на крал Чарлз III Хари и Уилям инспектират поднесени цветя в замъка Уиндзор вчера вечерта

Смята се, че вчерашната изненадваща поява е първият път, когато двете двойки са били заедно на публично място след Деня на Британската общност на 9 март 2020 г.

И това е първият път, когато Уилям и Хари са видени заедно на публично място, откакто се присъединиха към откриването на мемориала в чест на майка им, принцеса Даяна.

Принцът и принцесата на Уелс разглеждат почитта, оставена след смъртта на кралица Елизабет II, в замъка Уиндзор

Хари и Меган, които сензационно се отказаха от задълженията си към монархията преди две години, за да заживеят сами в Калифорния и след това повдигнаха серия от бомбастични обвинения срещу Короната, се държаха за ръце, докато гледаха трибуните, като в един момент Хари нежно сложи ръка на гърба на Меган. Те бяха забелязани да сочат различни знаци за почест и да ги обсъждат, докато хората от тълпата им махаха.

В един момент малка играчка на мечето Падингтън беше дадена на Уилям, която той предаде на свой помощник. Беше видян да докосва леко гърба на Кейт. В един момент Кейт приклекна и започна да говори на дете, което беше започнало да плаче. Детето спря да плаче, когато Кейт се приближи до него. 

Един доброжелател твърди, че Кейт е казала на децата, че най-малкият й син Луис – който открадна сърцата на нацията по време на празненствата за платинения юбилей на кралицата – я е утешил, като й е казал: „Сега поне баба е при прадядо.“

Друг кралски фен, който разговаря с Хари и Меган, каза пред MailOnline: „Прекрасно е да ги видя двамата заедно. Може би те могат да се върнат към правилна връзка. Прекрасни вълнички преминаха през тълпата, когато се приближиха. Надяваме се, че стоплянето на отношенията между Хари и брат му може да започне сега. Толкова съм развълнуван, че ги видях и двамата заедно. Прекрасно е.'

Семейство Съсекс спря да се ръкува и да поговори с голямата тълпа от събрали се опечалени

Друг добави: „Може да се изградят някои мостове. Може това да е било желанието на кралицата". 

По-рано принцът на Уелс отдаде емоционална почит на покойната си „баба“, описвайки любимия монарх като „изключителен лидер, чийто ангажимент към страната, Кралствата и Британската общност беше абсолютен“.

Крал Чарлз III поздравява членове на обществеността пред Кларънс Хаус, Лондон

Крал Чарлз III поздравява хората пред Кларънс Хаус, Лондон

Превод: Стандарт

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай