Убиха заместника на лидера на ИДИЛ в Ирак

Убиха заместника на лидера на ИДИЛ в Ирак | StandartNews.com

Заместникът на лидера на "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади - Аси Али Насър ал Обейди е ликвидиран в Ирак. Това съобщиха световните медии, позовавайки се на информация на ирански журналисти.

Аси Али Анър ал Обейда е бил убит при бойна мисия на иракските ВВС в западната провинция на страната Анбар, предаде ТАСС.

В резултат на въздушните удари на изтребителите на иракските ВВС в района на град Барвани в провинцията Анбар е убит вторият човек в йерархията на групировката Аси Али Насъл ал Обейди – заместникът на Абу Бакр ал Багдади, съобщи пресцентърът на иракското министерство на отбраната.

Аси Али Насър ал Обейди е роден в град Хауиджа в провинция Киркук, в Ирак. Той е бил полковник в иракската армия, но после е дезертирал. След това е бил арестуван и пратен в затвора Абу Гариб край Багдад. Оттам той успял да избяга през 2013 г. и се присъединил към ИД. В средите на терористите той бил известен с името Абу Омар ал Обейди. Оглавявал е щаба на Военния съвет на групировката. От ИДИЛ още не са потвърдили за смъртта му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай