Турция свиква съвет за национална сигурност

Турция свиква съвет за национална сигурност  | StandartNews.com

ЕС няма да предостави на Турция право на безвизови пътувания тази година, заяви Гюнтер Йотингер

В сряда ще бъде свикан съвета за национална сигурност на Турция, съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Anadolu Agency.

"Правителството ни води важна подготовка и се надяваме да свикаме съвета за национална сигурност в сряда. След срещата министрите, участващи в съвета, ще се съберат и ще обявят важно решение. Няма да ви го кажа сега. В момента усилията вървят в добра насока", заяви държавният глава в Истанбул.

Всичко за опита за преврат в Турция - ТУК! 

Най малко 208 души, включително представители на силите за сигурност и цивилни загинаха в Истанбул и Анкара , а още почти 1500 бяха ранени докато се бореха срещу опита за преврат в петък.

В същото време еврокомисарят за цифровата икономика и общество Гюнтер Йотингер заяви, че ЕС няма да предостави на Турция право на безвизови пътувания тази година, както предвиждаше сделката за ограничаване на миграцията, заради репресиите след осуетения военен преврат, информира Reuters.

Председателят на Асоциацията на туроператорите на Русия Мая Ломидзе заяви, че Русия и Турция няма да възстановят през тази година чартърните полети помежду си, предаде Интерфакс, цитирана от "Фокус". Според Ломидзе, която влиза в работната група по наблюдение на сигурността на турските курорти, чартърните полети между двете страни тази година няма да бъдат възобновени и засега няма данни, че това ще стане и през 2017 г. Според експертите отсъствието на чартърни полети в съвкупност с понижаването на търсенето на почивки в Турция заради опита за преврат ще намали броя на руските туристи в страната от 300 хил. до 100 хил. души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай