Турция обмисля нови мерки за учениците

Ще има ли нови правила през новата учебна година

Турция обмисля нови мерки за учениците | StandartNews.com

Турция предвижда през новата учебна година да забрани ползването на мобилни телефони от страна на учениците по време на занятията в учебните заведения.

Това посочи турският министър на образованието Юсуф Текин на конференция с представители на учебните заведения от цялата страна, съобщи сайтът Хаберлер.

“Обмисляме прилагането на мерки, за да се попречи на учениците да ползват мобилни телефони и цифрови устройства, когато са на училище. Не е редно да се допускат мобилни телефони и цифрови устройства в учебните заведения, тъй като дигиталната зависимост пречи на учебно-образователния процес", каза той.

Не се уточнява дали подобна мярка ще важи както за държавните, така и зачастните училища.

На въпрос дали ще се въведе изискване за облеклото на преподавателите в часовете, а именно да бъдат облечени с тоги, проблем, по който се водят разгорещени дискусии, министърът заяви, че сред болшинството преподавателски кадри има такава нагласа.

Няма задължение в това отношение, но ще го насърчаваме“, допълни турският министър.

Той посочи още, че в програмите през новата учебна 2023-2024 година е залегнала задачата подрастващите да бъдат ангажирани в по-голяма степен с мероприятия, целящи запознаване с историческите, културните и туристическите забележителности в областите, където живеят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай