Цената на Биткойн се повиши рекордно

В рамките на днешната търговия той поскъпва с над 3%

Цената на Биткойн се повиши рекордно | StandartNews.com

Цената на криптовалутата биткойн ( BTC ) достигна почти 18 500 долара като се отправя към 20 000 долара, които достигна за кратко на 17-и декември 2017 година.

През последните 24 часа в Bitcoin варира между $ 16 560 и $ 18 464.

В същото време пазарна стойност на водещата цифрова валута вече достигна историческите 328 млрд. долар, според данни на сайта CoinMarketCap, надвишавайки предишната рекордна пазарна капитализация от 322,7 млрд. долара, който беше достигнат точно на 17-и декември 2017 г., когато цената на биткойн достигна около 19 997 долара.

Само в рамките на последните три дни на търговия основната криптовалута поскъпна със 17%, с 30% през ноември и с цели близо 160% през настоящата година.

За сравнение, златото поскъпна от началото на годината до днешната дата с около 24%, американският фондов индекс DJIA с 4,7%, широкият индекс S&P 500 с около 12% и технологичният индекс Nasdaq Composite с цели 33%.

Подкрепа за рязкото поскъпване на биткойн и на останалите криптовалути беше решението от миналия месец на компанията PayPal Holdings Inc. да позволи на своите потребители да закупуват основните цифрови валути и да ги използват за разплащания. Информациите, че все повече водещи централни банки по света обмислят въвеждането на собствени дигитални валути също допринася за растящото инвеститорско доверие към съществуващите независими криптовалута.

"Не е изключено цената на биткойн да достигне рекордното си ниво от 20 000 долара още преди Коледа", прогнозира Саймън Питърс, анализатор в инвестиционната платформа eToro.

"Крипто индустрията се консолидира, узря и наблюдава истинско сцепление с институционалните инвеститори. Инвеститорите използват биткойн като инфлационно хеджиране на перспективата за продължаване на правителствени стимули, свързани с коронавирусната пандемия", допълни той.

Други смятат, че глобалните събития като COVID-19 и отрицателните лихвени проценти на традиционните пазари, като Германия, са изключителни за метеоричното покачване на биткойните тази година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай