Тръмп шокира: Хитлер е направил много хубави неща

Това пише журналистът от "Уолстрийт Джърнъл" Майкъл Бендер в новата си книга

Тръмп шокира: Хитлер е направил много хубави неща | StandartNews.com

Бившият американски президент Доналд Тръмп е бил заявил на началника на кабинета си Джон Кели през 2018-а, че според него "Хитлер е направил много хубави неща". Необичайното мнение Тръмп изказал по време на свое посещение в Европа преди три години по повод 100-годишнината от края на Първата световна война.

Твърдението е от новата книга на журналиста от "Уолстрийт Джърнъл" Майкъл Бендер, която е озаглавена "Ние спечелихме тези избори" и която се очаква да излезе от печат следващата седмица, но от редакцията на в-к "Гардиън" вече се сдобили с част от ръкописа на четивото.

Тръмп направил спорния коментар по време на "импровизирана лекция по история". Тогава, според книгата, Кели е трябвало да припомни на държавния глава на САЩ кои страни са били въвлечени в Първата световна война, както и зверствата, извършени от Хитлер и Третия райх през Втората световна война.

Самият Тръмп обаче отрича да е възхвалявал някогашния фюрер, но Бендер цитира анонимни източници, според които Тръмп изказал възхищението си пред началника на кабинета си, изтъквайки приноса на Хитлер във възстановяването на германската икономика през 30-те години на миналия век.

Тогава Кели му заявил, че дори казаното от него за германската икономика да е вярно, няма право да подкрепя по какъвто и да е начин извършеното от Адолф Хитлер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай