Тръмп отвори кесията за полицаи и малцинства

САЩ не могат да постигнат напредък, ако милиони американци са определяни като расисти

Тръмп отвори кесията за полицаи и малцинства | StandartNews.com

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че администрацията му ще инвестира повече в обучението на полицаите и ще предприеме мерки за увеличаване на достъпа до капитали за малкия бизнес в малцинствените общности.

На кръгла маса в Далас президентът каза, че ще подпише заповед, с която да насърчи полицаите да се придържат към най-съвременните професионални стандарти по отношение на употребата на сила. Тръмп похвали работата на силите на реда като цяло и описа полицаите, които употребяват прекомерна сила като гнили ябълки.

„Ако полицаите бъдат оставени да си вършат работата, те я вършат страхотно и вие винаги имате гнили ябълки, без значение къде отивате. Мога да ви кажа, че няма много такива в силите на реда.“

Според Доналд Тръмп Съединените щати не могат да постигнат напредък, ако милиони американци биват определяни като расисти.

„Американците са добри и добродетелни хора. Ние трябва да работим заедно, за да се справим с фанатизма и предразсъдъците, където и да се появят. Но няма как да постигнем напредък и да излекуваме раните, ако определяме изкуствено десетки милиони почтени американци като расисти или фанатици.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай